четвъртък, 28 април 2011 г.

Крем-супа от моркови и джинджифил

Вчера, докато бях на пазар, погледът ми се спря върху джинджифила  и реших да приготвя една супа с пресни моркови. Използвах тази рецепта като пътеводна, макар че някои продукти пропуснах поради неналичност, а други стъпки поради мързел. И така:




Продукти:
10-тина  средно-големи моркова;
3 с.л. нарязан на ситни кубчета джинджифил;
1с.л. мед;
2-3 малки картофа, нарязани на кубчета;
1 глава лук;
3 скилидки чесън;
черен пипер, сол, мазнина;
100 гр. прясно мляко;

Приготвяне:
Морковите, заедно с меда и чесъна поставяме в тавичка. Добяваме сол, черен пипер, разбъркваме добре и слагаме на умерена фурна докато поомекнат. Картофите слагаме да врят подсолена вода. Отделно в друг съд задушаваме лука и джинджифила. След това към тях добавяме морковената смес и доливаме с бульона от картофите и самите картофи. Варим до пълна готовност на зеленчуците, а при необходимост доливаме още вода.
Готовата смес пасираме с миксер и добавяме прясното мляко, след което отново разбъркваме.

Получената супа е със страхотен вкус и аромат!

1 коментар: